Фирма за Професионално почистване в Бургас

Почистване на микровълновата печка -
Close

09.04.2021

Почистване на микровълновата печка

почистване на микровълнова бургас

Използвайте най-ефективните домашни хитринки оцет, лимони и сода за хляб, за да се отървете от миризми и петна. С гарантиран резултат!

Всичко, което е необходимо за да се оплеска микровълновата е само една прегоряла торба с пуканки, за да се превърне искрящата и чиста микровълнова в мръсна и миризлива . Основното нещо което трябва да направите е поддържането на чиста микровълнова фурна с редовната поддръжка – най-малко веднъж седмично. Когато забележите петна по вашата микровълнова печка или залепнала храна трябва да се отървете веднага от тях!

За разлика от останалите кухненски електроуреди, можете да почиствате вашата микровълнова фурна с почистващи препарати, които вероятно вече имате в къщата си. Като например веро, сода за хляб, сапун или оцет. Избягвайте употребата на белина, защото отслабва пластмасовия интериор и уврежда микровълновата в дългосрочен план. Може да използвате избелващи продукти в случаите когато има наличие на пръски от доматен сос, който е престоят твърде дълго.

Как да почистим вътрешната част на микровълновата.

  1. Смесете 1 чаша вода и резенчета лимон, поставете ги в стъклена купа. Ако имате под ръка бял или ябълков оцет, комбинирайте няколко супени лъжици и 1 чаша вода, поставете купата е микровълнова фурна.
  2. Поставете сместа в микровълновата и я включете на максимална мощност за няколко минути, докато сместа заври и прозорецът се замъгли добре.
  3. Оставете фурната да се охлади за 7-8 минути, преди да отворите вратата, след това извадете купата (може да е силно нагорещена) и избършете вътрешността с гъба, попийте добре всичко.

Как да почистите мазните врати на микровълновата.

  1. Почистете вратичката от двете страни и уплътненията с гъба, напоена с вода и малко сода за хляб. Избършете с влажна кърпа или гъба, за да изплакнете.
  2. Прозорчето може да почистите със смес от оцет и вода, обикновено в съотношение 50/50
  3. За силно омазнени части препоръчваме нашите препарати за почистване MAXXI PRO SHARP

Как да се отървем от лошите миризмите излизащи от микровълновата

  1. За по-леките миризми може да я проветрете, като оставите вратата отворена или старата изпитана рецепта като поставете вътре купа със сода за хляб, за да поеме миризмите.
  2. За по-тежки случаи поставете вътре абсорбиращ гел.

Ако все пак прецените че неможе да се справите с почистването на кухнята може да потърсите фирма за професионално почистване. Която ще свърши всичко вместо вас!

Полезни връзки