Фирма за Професионално почистване в Бургас

Почистване на домове и апартаменти -
Close

31.05.2021

Почистване на домове и апартаменти

свежо фирма за почистване бургас

Домове и Апартаменти

Всички ние се чувстваме по-добре когато се приберем след почистване на домове ни, и подредена къща без безпорядък! Ако някога сте се чудили дали стресът, който изпитвате, когато апартаментът ви не е толкова почистен и подреден, колкото бихте искали, е всичко в главата ви, съвремената науката ни уверява, че не е така. Истината е, че се чувстваме по-стресирани и притеснени, когато домовете ни са разхвърлянии неподредени. Бъркотията в домовете ни всъщност играе важна роля в това как се чувстваме към себе си в ежедневието си.

Няколко важни съвета за добро почистване на домове

Редовното почистване на домовете ни гарантира лесен начин за намаляване на стреса. Усещането, че не знаем откъде да започнем или колко често трябва да вършим определени домакински задължения, може да ни спре. И така, попитахме трима професионалисти по почистване за най-добрите им тайни за почистване на къщи. Използвайте тези професионални съвети за домакинство, за да получите и запазите дома си чист.

Трябва да имате под ръка почистващи продукти и инструменти

Най-добрият начин за да успеете в почистването е да се уверите, че разполагате с подходящите инструменти за работата. Добрата новина е, че не се нуждаете от много скъпи продукти, за да поддържате дома си чист.

  • Основният инструмент за почистване са Микрофибърните кърпи

Микрофибърът не само е много по-добър в почистването на повърхности от гъби, хартия или други средства, но също така може да се пере в пералнята, което означава, че е много по-малко вероятно да задържат микроби и е за многократна употреба.

  • Експериментирайте със сода за хляб при почистване прави чудеса

Докато кърпата от микрофибър е идеална за бързо почистване по кухненските плотове и повърхностите на уредите. Може да си приготвите смес от сода.

Поръсете малко сода за хляб върху кърпата и избършете всички места, които са натрупали някакви замърсявания. Изчакайте няколко минути и след това продължете, като изтриете обработените повърхности с чиста, влажна кърпа.

  • Почиствайте най посещаваните помещения няколко пъти в седмицата

Също като кухнята, редовното поддържане на банята ще ви донесе спокойствие и няма да се налага да прекарвате дълги часове в почистването, така ще спестите време от големи и трудоемки задачи.

Преборете се с малка домакинска работа, преди тя да стане голяма. Почиствайте редово тоалетната, душа и душ кабината както и подовете. Не пропускайте мястото зад тоалетната там винаги се крие изненада. Това е една от най-обитаваните от микроби зони. Така че наистина трябва да го почиствате веднъж или два пъти седмично за да си гарантирате висока хигиена в банята.

Не пропускайте подсушаването

Подсушете душа си след употреба, и всички метални части изложени на пръски вода, така ще елиминирате натрупването на котлен камък по тези повърхности. Винаги подсушавайте банята си и обирайте останалото количество вода събрано по плочките. Така ще се спасите от влага, мухъл и майстори в къщи.

  • Фокусирате върху трудно достъпни зони в хола си

Всекидневната е мястото, където вие, вашето семейство, гости и приятели ще прекарвате по-голямата част от времето си, така че наистина трябва да се постараете там. Най-добрият начин да се уверите, че почиствате всяко място, е да се местят мебелите, тъй като под тях винаги има прах и мръсотия. Преместете дивана, масата, столовете, шкафчета така че прахосмукачката да може да обере всичко което се е събрало под тях.

Ако някой член на семейството има алергия ще се наложи почистването да се извършва по често и по задълбочено.

  • Използвайте подходящи инструменти за борба с прах

Четката за прах не е много подходящ инструмент който би свършил идеалната работа, тъй като преди всичко тя само събаря праха вместо да го събира. Това ще наложи използването на микрофибърни кърпи които имат огромно предимство пред тези четки.

  • Почиствайте редовно тапицериите които събират прах

Редовното почистване на килими и тапицерията на меката ви мебел ще доведе до намаляване броя на прахови акари, така ще ги държите под контрол. Завесите в хола може да се прахосмукират, но не пропускайте годишното им изпиране, така ще са винаги свежи и обезпрашени.

  • Спално бельо и възглавници

Перете чаршафите си веднъж седмично е важно. Това е най-добрият начин да държите микробите и алергените далеч – особено като се има предвид по колко часа прекарвате в сън в леглото през цялата седмица. Желателно е и да почиствате протекторите на спалнята редовно поне веднъж месечно в зависимост от това какъв вид материя са изработени. Почистване на домове е ежедневен ангажимент който ние може да ви предложи!