Фирма за Професионално почистване в Бургас

Как да се справим с варовикът в няколко лесни стъпки -
Close

21.04.2021

Как да се справим с варовикът в няколко лесни стъпки

как да премахнем котлен камък

Отстраняването на котлен камък е може би една от най-трудните задачи за почистване, с която трябва да се борим в нашето ежедневие.

Там където твърдата вода е по-разпространена понякога е толкова лошо, че може да изглежда почти невъзможно да се премахне наслояванията от котлен камъм.

Не се отказвайте! Ние ще ви показваме как да премахнете варовик, но и как да предотвратите нови натрупвания, за да улесните седмично почистване на дома ви. Готови ли сте да се отървете от всички тези петна от твърда вода и да направите дома си да изглежда безупречен?
Нека да започнем!

Какво е варовикът и как се образува?

Варовикът е бяло, твърдо, понякога варовито вещество, което намирате около кранове, върху душа, по плочките в банята и особено по душ кабината.

Водите с високо съдържание на варовик се наричат твърди. При загряването на такава вода до температури над 50 °C, варовикът се отлага по водоносещите части. Тези отлагания са известни като „котлен камък“ или „накип“. Именно поради тази причина има повече котлен камък на топлите части на бетерията в банята.

Накипът около крановете може да изглежда зле, но това не е истинският проблем. Проблемът е ярко изразен при уреди като съдомиялна машина, пералня и чайници, за които трябва да внимавате – дори може да се развие във водопроводи и да ги блокира! Варовикът ще се натрупа с течение на времето и ще попречи на всякакви уреди да работят.

Как да предотвратим натрупването на варовик?

За да предотвратите образуването на котлен камък, трябва да омекотите твърдата вода, която тече през тръби и от кранове във вашия дом. Има различни начини да направите това.

  • Перални машини : добавете омекотител за вода под формата на прах или течност ще предотврати натрупването на котлен камък.
  • Тръби – може да ползвате магнитните средства за премахване на котлен камък. Захващат от външната страна на вашите тръби и предотвратяват възможността минералите да образуват варовик и корозия.

Домашни препарати за отстраняване на котлен камък

Премахването на варовик може да бъде трудно, особено без подходящите продукти и инструменти. Може да ви изненада да чуете, че някои от най-добрите решения са 100% естествени киселини, които също са супер евтини и лесно откриваеми за домашните потребители.

  • Лимон – съдържа лимонена киселина, която разгражда варовика.
  • Оцетът – разредена оцетна киселина атакува варовик.
  • Сода бикарбонат – когато се комбинира с оцет, содата за хляб предизвиква газирана реакция, която може да разгради почти всичко, включително варовик.

За професионани решения може да посетите секцията ни с професионални препарати за почистване.